Ducati Lenovo Takımından Francesco Bagnaia ABD Grand Prix'sini Kazandı
MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 3. ayağı, ABD Grand Prix'i Teksas'taki Amerika Pisti'nde gerçekleşti. Yarış, toplamda 19 tur süren heyecan dolu bir mücadeleye sahne oldu.

Bagnaia Zafere Ulaştı
Yarışın galibi, Ducati Lenovo takımının başarılı İtalyan pilotu Francesco Bagnaia oldu. Bagnaia, 39 dakika 00.191 saniyelik süresiyle zafere ulaşarak sezonun 3. yarışından birincilikle ayrıldı.
Marquez Yarışı Tamamlayamadı
Ducati Lenovo takımının diğer pilotu olan 6 kez şampiyon Marc Marquez, ABD Grand Prix'ine lider olarak gelmiş olsa da 9. turda düşüş yaşadı. Marquez, kaza sonrasında yarışa devam etmeye çalışsa da 12. turda yarışı tamamlayamadı.
İkinci ve Üçüncü Sıralar
BK8 Gresini takımından İspanyol pilot Alex Marquez, yarışı ikinci sırada tamamlarken, Pertamina Enduro VR46 takımından İtalyan sürücü Fabio Di Giannantonio üçüncü sırayı elde etti.
Sıralama ve Gelecek Yarış
Şampiyonanın lideri Alex Marquez, 87 puanla zirvede yer alırken, Marc Marquez 86 puanla ikinci sırada bulunuyor. Francesco Bagnaia ise 75 puanla üçüncü sırayı işgal ediyor. Şampiyonanın 4. yarışı olan Katar Grand Prix'si ise 13 Nisan'da gerçekleştirilecek.
